Disciplinci kažnjavaju: Najgore prošli Zrinjski i Sarajevo, nešto bolje Željo i Sloboda

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine imala je pune ruke posla.

Na posljednjoj sjednici održanoj u Sarajevu raspravljali su o propustima u 26, 27. i 28. kolu BHT Premijer lige BiH, a klubovi će i ovaj put skupo platiti neodgovorno ponašanje svojih navijača.

Najgore je prošao mostarski Zrinjski koji će u kasu FSBiH morati uplatiti 8.000 KM. Zbog pirotehnike na meču protiv Željezničara (26. kolo, 13. april) morat će platiti 5.500 KM. Bakljada Ultrasa protiv Slobode mostarski klub koštala je 1.500 KM, a protiv Širokog Brijega na Pecari 1.000 KM.

Sarajevo će zbog pirotehnike Hordi zla u duelu protiv Širokog Brijega “biti lakše” za 4.500 KM, dok će za bakljadu protiv Mladosti platiti 1.000 KM.

Ni ovaj put bez kazne nije prošao ni Željezničar. Manijaci su protiv Širokog brijega koristili pirotehniku, zbog čega klub sa Grbavice mora platiti kaznu od 2.500 KM.

Sloboda je zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Sarajeva kažnjena sa 1.000 KM.

Disciplinska komisija N/FSBiH kaznila je i Mirzu Varešanovića, trener Tuzla Cityja, koji će zbog nesportskog ponašanja u duelu protiv Radnika morati platiti “penal” u vrijednosti 500 KM.

Široki Brijeg i Čelik kažnjeni su sa po 500 KM zbog crvenih kartona koje su dobili njihovi prvotimci Dino Ćorić i Anel Dedić. Ćorić je suspendovan na jednu, a Dedić na dvije utakmice, a prvotimac Čelika uz to je kažnjen i sa 1.000 KM.

Izvor:  Faktor