Diplomatski bazar uspješan u Sarajevu

 Diplomatski bazar koji već tradicionalno organiziraju supruge akreditiranih ambasadora u BiH i ove je godine bio jedna od najposjećenijih humanitarnih manifestacija u Sarajevu.

Bazar je posjetiteljima ponudio mirođije iz 23 zemlje, ručne radove, umjetnine i ostale predmete te privukao više stotina zainteresiranih koji su odlučili jučerašnji dan provesti doprinoseći akciji prikupljanja dovoljno sredstava za potrebe tri organizacije: Helping Hands and Hearts fondacije (HHH), Projekta osnaživanja zdravlja žena i Udruženja građana “Pomirenje”.

Glasnogovornica Dplomatskog bazara Mersiha Turudija potvrdila je u izjavi za Agenciju Fena da su supruge ambasadora prezadovoljne odzivom građana te da se nadaju da će biti prikupljeno dovoljno sredstava za hitne potrebe ovih organizacija.

– Izuzetno smo zadovoljni i činjenicom da su prodati i svi predmeti koji su ponuđeni na aukciji organiziranoj na donatorskoj večeri koja je uslijedila nakon bazara. Više informacija o prikupljenim sredstvima imat ćemo u narednih nekoliko dana – istakla je Turudija.

Na aukciji su, podsjećamo, ponuđeni dresovi nogometnih zvijezda Zlatana Ibrahimovića i Edina Džeke, Džekina lopta, košarkaška lopta s potpisima NBA igrača iz 1993. te NBA poster, također s potpisima košarkaša najbolje košarkaške lige u svijetu.

– Dres Ibrahimovića je dostigao najvišu cijenu i prodat je za 1.800 KM, dok je dres Edina Džeke prodat za 800 KM. Njegova lopta plaćena je 500 KM, a NBA lopta i poster prodati su za 900, odnosno 300 KM – kazala je Turudija.

 

Trafika|Ba|Fena