Demokratska fronta BH uputila otvoreno pismo Zlatku Lagumdžiji

Demokratska fronta BH (DF) uputila je otvoreno pismo predsjedniku Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH), a kao odgovor na jučerašnje Lagumdžijine izjave o DF-u izrečene tokom novogodišnje konferencije za medije SDP-a BiH.

Iz DF-a su se “zahvalili” Lagumdžiji što je “još jednom dokazao mudrost našeg naroda i potvrdio izreku da su i strahu velike oči”.

– Izgleda da se Vama iz tog straha zbog onoga što će se desiti 2014. na izborima Demokratska fronta priviđa na svakom koraku pa Vas je napustila Vaša britkost i racionalnost po kojoj ste, izgleda nekada davno, bili poznati. Dokaz tome jeste i Vaša izjava da je partija koje je formirana 7. aprila 2013. godine, i koja još nije zvanično niti izašla na izbore, a kamoli, učestvovala u bilo kojem nivou vlasti, najveći krivac za sve ono što se događa u BiH – navedeno je u pismu.

Također, u DF-u kažu da se Lagumdžija “vodi tezom koju je osmislio jedan drugi spin majstor, a koji se također volio zvati socijalistom, preciznije, nacionalsocijalistom, a to je da tri puta ponovljena laž postaje istina”.

– Vi se nadate da će ljudi na ovim prostorima povjerovati da je za sve ono što ste Vi s Vašim koalicionim partnerima uradili u proteklom periodu odgovoran neko drugi. Ako Vam je ova izjava i intencija zasnovana na savjetu Alastaira Campbela onda se stvarno trebate zapitati da li bacate novac kojim ga plaćate – poručili su iz DF-a.

Ipak, navedeno je, u jednom Lagumdžija ima potpunu podršku Demokratske fronte, ali uz manju korekciju. Naime, DF podržava inicijativu da nadležni sudski organi (a ne neka neefikasna parlamentarna komisija) utvrde porijeklo imovine i primanja svakog političara u proteklom periodu.

– Ali, nemojte stati samo na zadnjih sedam godina. Neka to bude barem od 1995. pa do danas. Ohrabrujemo Vas da baš Vi budete prva osoba koja će proći kroz ovaj proces! Gospodine Lagumdžija, nije sramota imati polovan “stojadin” i dvosoban stan na Grbavici te živjeti od plaće asistenta ili profesora. Sve do ulaska u politiku! Sramota je ne znati objasniti šta se desilo nakon toga. Otkuda toliko novca i nekretnina? A kažete da Vam plaća nije ni za spisak “prvih 500”! Kako, profesore? Na kraju, u potpunosti Vas razumijemo jer neće Vam biti lako 2014., a nakon 20-ak godina političkoga spletkarenja, otići sa političke scene i to kao osoba koja je u potpunosti degradirala i ponizila socijaldemokratiju na ovim prostorima. Na kraju i mi Vama želimo sretnu 2014. uz još jednu narodnu mudrost – u laži su kratke noge – stoji u pismu, saopćeno je iz Demokratske fronte BH.

 

Trafika|Ba|Fena