Danas otvaranje sajma organske proizvodnje OPEN-s u Zenici

Svečano otvaranje 3. sajma organske i poljoprivredne proizvodnje i etno-narodnog stvaralaštva (OPEN-s Zenica 2013), bit će upriličeno danas na Trgu Alije Izetbegovića u 11.00 sati.

Treći Sajam OPEN-s Zenica se održava od 6-8. decembra.

Prvog dana sajma bit će organiziran i bogat kulturno-umjetnički program na kojem će učešće uzeti veliki broj interpretatora starih muzičkih instrumenata i bosanskih sevdalinki, saopćeno je iz Pres službe Sajma OPEN-s.

Direkcija sajma OPEN-s Zenica 2013 organizira danas i naučni skup-okrugli sto “Organska proizvodnja je naša prednost”, koji se održava u sali Skupštine Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

Učesnici na naučnom skupu će biti eminentni stručnjaci iz oblasti organske proizvodnje, poljoprivredne proizvodnje i veterinarstva iz cijele BiH.

Direkcija Sajma OPEN-s je odlučila da sajam treba imati i sadržavati i humanitarni aspekt te je zbog toga odlučila da donira jednu tonu poljoprivrednih proizvoda za Narodnu kuhinju Zenica i “Domu za stara lica” Zenica.

Donaciju u poljoprivrednim proizvodima će predstavnici Direkcije Sajma OPEN-s uručiti predstavnicima navedenih institucija na Trgu Alije Izetbegovića na mjestu održavanja sajma danas u 13.00 sati.

Sajam OPEN-s je manifestacija koja je za veoma kratko vrijeme izazvala pažnju javnosti i podršku od velikog broja poljoprivrednika i građana općine Zenica. Tokom održavanja sajma u protekle dvije godine u Zenici, sajam je posjetilo hiljade posjetioca iz cijele BiH i regije.

U danima održavanja sajma u protekle dvije godine bio je veliki broj susreta poljoprivrednika, naučnih radnika, veliki broj kulturnih dešavanja, sve na jednom mjestu, na sajmištu OPEN-s. Partnerstvo između Asocijacije organskih proizvođača ZDK i Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica bio je pravi potez koji je u organizacionom i sadržajnom smislu obogatio ponudu sajma.

Najveće zasluge za razvoj Sajma OPEN-s ima Muharem Šeper, poznati organski poljoprivredni proizvođač iz Zenice, koji je zajedno sa svojim saradnicima pokrenuo ovaj veliki projekat, navodi se u saopćenju.

Trafika|Ba|Fena