Danas do 26 stepeni, stiže kiša i zahlađenje

U većem dijelu Bosne danas će biti umjereno oblačno vrijeme. Prijepodne, u Hercegovini i na zapadu Bosne, pretežno oblačno, gdje se mjestimično očekuje i kiša. U poslijepodnevnim satima očekuje se razvedravanje. Jutarnja temperatura zraka većinom će iznositi između 7 i 13, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24, na jugu i sjeverozapadu do 26 stepeni.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka iznosit će većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 28 stepeni.

U petak se prijepodne očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana postupno jače naoblačenje sa zapada, koje će u večernjim satima u zapadnim područjima Bosne uvjetovati kišu, a u subotu uz padavine i zahlađenje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29 stepeni.

I prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, kiša se očekuju u zapadnim i sjevernim područjima. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu do 23 stepena.

Izvor:  Faktor