Damir Džumhur: Hvala svim Bosancima i Hercegovcima koji su sve vrijeme uz mene, ovo je titula za njih

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur u Antaliji je osvojio prvu titulu ove sezone i prvu u karijeri na travnatoj podlozi.

Na svojoj zvaničnoj Facebook stranici podijelio je VIDEO u kojem je posvetio ovu titulu svim Bosancima i Hercegovcima koji su sve vrijeme uz njega.

“Evo treća titula u mojoj karijeri, prva ove sezone i prva na travi. Iskreno nisam očekivao da ću do treće titule doći na ovoj podlozi, jako mi je drago da sam ovo uspio da napravim. Za mene sada slijedi jako bitan turnir, iskreno ne mogu previše da razmišljam o ovome što se desilo, moram ići dalje, Wimbledon je najveći turnir u tenisu. Zaista želim da nastavim sa dobrim igrama, da pokažem da zaista mogu da pravim dobre rezultate na velikim turnirima. Pokazao sam i u ovim mečevima da mogu da igram sa svim protivnicima veoma dobro, dokazao sam sebi da pripadam tu gdje jesam. Hvala mom timu, mojoj porodici, svima onima koji su me podržavali i u ovoj sedmici i godinama unazad. Hvala svim Bosancima i Hercegovcima koji su sve vrijeme uz mene, ovo je titula za njih. Hvala vam puno.” – rekao je Džumhur.