Crna Gora: U moru pronađeno preko 1,3 tone marihuane

Službenici Regionalnog centra granične policije (RCGP) Jug danas su, postupajući na osnovu operatvne informacije, na oko 11 nautičkih milja od ušća rijeke Bojane, kod Ulcinja, pronašli oko 1.330 kilograma opojne droge marihuana, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Uprave policije je saopšteno da su službenici RCGP Jug, nakon dobijenog obavještenja od službenika Odjeljenja granične bezbjednosti (OGB) Ulcinj da je na oko 11 nautičkih milja jugozapadno od ušća rijeke Bojane uočen veći broj paketa koji plutaju u moru, na toj lokaciji pronašli i izuzeli 62 paketa sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne težine 1.330 kilograma.

“Pronađena opojna droga je, nakon što je ukrcana na službena plovila RCGP Jug, predata službenicima Odsjeka za borbu protiv droge radi preduzimanja daljih mjere i radnji“, kazali su iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se opojna droga izuzme.

Službenici Uprave policije preduzimaju intenzivne mjere i radnje u cilju identifikovanja lica koja su odbacila ovu opojnu drogu.