(Celebrity DJ) Feđa Fetahagić: Mojih top 5 pjesama

“Izbor muzičkih poslastica, najdražih grupa, izvođača i žanrova varira s obzirom na to da kao autor i muzički urednik tokom godina sam vlasnik kolekcije više od 4.000 naslova. Danas je to sve u digitalnom formatu, ali uvijek zastanem pri izboru nekoliko meni izuzetno posebnih pjesama”, kazao je Feđa Fetahagić u razgovoru za portal Trafika.ba.

Fetahagić je ovom prilikom dobio ulogu DJ-a i sa čitaocima portala trafika.ba podijelio svojih pet omiljenih pjesama.

George Michael- Careless Whisper

Jedna od vječnih all time hitova za sve generacije i bezvremena pjesma koja budi posebne osjećaje i emocije u spomen posebnom umjetniku koji nas je napustio. Pjesma i ostala djela George Michaela ostaju inspiracija i podsjetnik da dobar zvuk nema roka trajanja.

Bijelo Dugme – Nakon svih ovih godina

I nakon svih ovih godina , Bijelo Dugme je ostala putujuća, još uvijek živa legendarna grupa koja budi vrijeme za vremenima kada je bend bio bend , uz bezbroj proba, neprespavanih sati u studiju do rano u jutro. Treba izdvojiti i univerzalnost grupe koja je i danas itekako poželjna za čuti i vidjeti. Legende, bez obzira na tredove i vrijeme.

Dino Merlin- Da je tuga snijeg

Drago mi je navesti još jedan bh. muzički brand, majstora, perfekcionistu i čovjeka čija muzika budi bujicu raznih osjećanja. Prirodni talenat, koji je negdje znao da će jednom biti tamo gdje je danas, na tronu. Da je tuga snijeg, pjesma koja će sama sve kao fina tkanina preći tekstom kroz ambijent i dušu. Preporučujem i rado je slušam kada imam mir, tražim ga i budim lijepa sjećanja u sebi.

Gibonni- Tempera

Tekstopisac, autor kojem se vjeruje ‘na prvu’. Takve je boje srce moje- kada čuje ovu pjesmu . Uvijek je sjetna, puna emocija, pa i pozitivne energije koja se provlači i rastapa bojama tempere. Za svako doba dana, preporučujem ovu pjesmu, bez obzira na emotivno stanje.

U2 – ONE

Bono Vox je priča grada,Bosne i Hercegovine. Sjećam se 1997. kada je nastupao u Sarajevu u sklopu svoje turneje. Sjećam se da je atmosfera bila toliko pozitivna, da kada sam čuo ovu pjesmu u čitavom ‘moru’ dobrih pjesama, osjećaj uz tu magičnu riječ ONE- bila je kao novi početak,novi put,nova strast,nove pozitivne vibracije, a Bono Vox i U2 su pjevali , mislio sam, samo meni, jer za mene su bili i ostali- One and only:)