BOSIĆ: Neophodne temeljne promjene kako bi RS krenula naprijed

Predsjednici SDS-a Mladen Bosić, Stranke napredna Srpska Adam Šukalo i Stranke za pravdu i red Nebojša Vukanović potpisali su danas u Banjoj Luci Protokol o saradnji.

Lider SDS-a Mladen Bosić je rekao da ovim nastavlja proces ukrupljavanja opozicije u RS, budući da će stranke Saveza za promjene sutra potpisati memorandum o saradnji u narednom periodu, što je, kaže, jačanje opozicione scene neophodno pred lokalne izbore.

Očekuje da će ovaj politički blok imati zajedničke kandidate na lokalnim izborima.

-RS-u su neophode temeljne promjene kako bi mogla da krene naprijed, nakon dugog perioda laganog propadanja – rekao je Bosić u izjavi novinarima.

-Očekujemo da krajnji rezutat bude kraj režima u RS, postavljanje novih prioriteta, a broj jedan je zapošljavanje, razvoj i napuštanje politike konflikata s svima, koju zastupa aktuelna vlast u RS – dodao je on.

Podsjetio je da prioritet za RS treba da bude borba protiv kriminala i korupcije.

Adam Šukalo je rekao da su potpisali protokol o saradnji s SDS kako bi podržali promjene neophode za RS, a prioritet i za ovu stranku bit će borba protiv kriminala i korupcije.

I Nebojša Vukanović ističe da je potrebno da se okupe sve opozicione stranke kako bi došlo do neophodnih promjena u RS.

Ukazao je na tešku ekonomsku situaciju u tom bh. entitetu, te da su propale dvije banke u RS i da je energetski sektor u problemima, istaknuvši da je krajnje vrijeme da i građani ustanu protiv ovakve situacije.

 

Trafika|Ba