Bosanac Samir Šehić u Top 100 mladih košarkaša u SAD

Još se ne zna tko će biti novi selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali ko god bude imat će solidnu bazu košarkaša na koje se može računati. Jedan od onih koji dolaze je 206 cm visoki sedamnaestogodišnjak Samir Šehić.

Šehić igra za srednju školu Cypress Woods High School iz predgrađa Houstona i ima više nego solidnu statistiku (15 poena, 12 skokova i jedna blokada po susretu).

Košarkom se počeo baviti u Dallasu, a na prijedlog trenera iz ekipe Texas Titans, familija Šehić u decembru 2007. godine seli u Houston, gdje Samir počinje nastupati za tu ekipu.

S “Titansima” Šehić osvaja više titula prvaka SAD u mlađim kategorijama. Boravio je u više prestižnih kampova, a trenutno je u “Klasi 2015” u Top 100 igrača u SAD, dok je u Top 10 u Texasu.

Iako su njegovi roditelji iz Zavidovića odselili 1996. godine, kada se on i rodio, Samir Šehić navodno ima veliku želju zaigrati za reprezentaciju BiH.

‘Nadam da ću svakako nastupiti za našu BiH. Jako sam zauzet u SAD preko ljeta ali planiram da se to desi što je prije moguće’, prenosi mediji izjavu potencijalnog reprezentativca BiH.

 

Trafika|Ba