BiH: Na putevima učestali odroni zemlje ili kamenja

Zbog radova na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16 Banja Luka – Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraćaj je i dalje obustavljen i preusmjeren na alternativni put preko Čađavice, saopštili su u petak ujutru iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Na učestale odrone zemlje ili kamenja iz BIHAMK-a upozoravaju i na ostalim putevima u BiH. Posebno izdvajaju dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik – Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi – Dvor, zaključuju iz BIHAMK-a.