Beograd: Komemoracija i sahrana pjevača Šabana Šaulića

Komemorativni skup održan je u Skupštini Beograda odakle je rečeno da je Šaulić bio “suprug, otac, deda, prijatelj i brat, ali i pjevač sjete i radosti”

U Beogradu je danas održana komemoracija i sahrana pjevača narodne muzike Šabana Šaulića, od koga su se oprostili porodica, prijatelji, ali i mnogobrojni estradni umjetnici uz riječi da je bio suprug, otac, deda, brat i prijatelj, pjevač sjete i radosti.

Komemorativni skup održan je u Skupštini Beograda, a Šaulić je sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Predsjednik udruženja estradnih umjetnika Srbije Dragiša Golubović naveo je na komemoraciji da je Šaulić bio “suprug, otac, deda, brat i prijatelj”.

“Bio je pjevač sjete i radosti, stvorio je stil vokalne interpretacije toliko ličan da drugima ništa drugo nije preostalo nego da probaju da ga kopiraju, više ili manje uspješno. Bio je uzor mnogim mladim pjevačima”, naveo je Golubović.

Kako je dodao, stvorio je pjesme koje su postali nezaboravni hitovi, a mnogi značajni festivali Jugoslavije i Srbije pamte ga po sjajnim pjesmama.

(AnadoluAgency)