Beauty rutina: 4 savjeta koji će vam skinuti 10 godina s lica

Portrait of beautiful young woman washing her face splashing water in a home bathroom.

Zanima vas kako možete izgledati mlađe? Slijedite ova četiri savjeta i skinite deset godina s vašeg lica

Kada je riječ o njezi kože, dosljednost se isplati. Bez obzira na to jeste li guru za njegu kože s policom prepunom maski za lice ili jednostavno držite stvari na minimumu, važno je da se redovno brinete za svoju kožu. Uključivanjem nekoliko specijalizovanih proizvoda i jednostavnim držanjem zdravih navika skinućete nekoliko godina s lica.

Dermatolozi se kunu u ova četiri savjeta. Tvrde da ako se budete redovno pridržavali ovoga u samo nekoliko sedmica ćeš skinuti deset godina s lica.

Savjet #1: Svako jutro prije šminkanja na lice nanesite kremu za sunce

Nije tajna da je ključno svakodnevno nanošenje kreme za sunce kako UV zrake ne bi oštetile kožu, uzrokovale bore i potencijalno dovele do raka. Dermatolozi kažu da bi svakodnevna upotreba kreme za sunčanje zapravo mogla preokrenuti znakove starenja i oštećenja kože, što je još veći razlog da je dodate u vašu jutarnju rutinu.

Savjet #2: Hidrirajte se

Svaki dan započnite velikom čašom vode kako bi bila pravilno hidrirana. Voda vašoj koži daje elastičnost što pomaže u sprečavanju formiranja bora i sitnijih linija. Održava kožu hidratizovanom tako da tokom dana izgleda svjetlije i zdravije, a takođe vam pomaže pri izbacivanju štetnih toksina iz tijela

Savjet #3: Retinol je vaš najbolji prijatelj

Čini se da svugdje gdje pogledate neki novi proizvod je na bazi retinola koji se reklamira kao najbolji novi beauty proizvod za ljepotu. Retinol pomaže u smanjenju bora i pojačava prirodnu proizvodnju kolegena. Pomaže i u uklanjanju mrlja i neravne kože pa vam ostaje blistav ten. Dermatolozi preporučaju korištenje retinola jednom sedmično dok se koža ne navikne, a kasnije može i češće.

Savjet #4: Čistite i navlažite kožu

Nikada ne smijete preskočiti svoju rutinu za njegu kože. Jednostavnim pranjem i hidratiranjem postićićete sjaj kože. Izgledaćete energičnije i blistavije, a vaša koža biće spremna za nanošenje bilo kakve šminke.

IZVOR: Ljepotaizdravlje.ba