BBI banka i MÜSİAD potpisali Memorandum o saradnji

Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke i Erol Yarar, predsjednik Međunarodnog poslovnog Foruma (IBF) Asocijacije nezavisnih biznismena i industrijalaca MÜSİAD iz Turske potpisali su u Istanbulu Memorandum o  saradnji. Potpisivanju Memoranduma prisustvovali su Burak Benşin, član Upravnog odbora MÜSİAD i Gazi Mısırlı, zamjenik predsjednika IBF-a. Trogodišnji memorandum ima za cilj unaprijediti saradnju između BiH i Turske u oblasti ekonomije, trgovine i investicijske saradnje.

Ovim sporazumom je predviđeno uspostavljanje poslovne saradnje putem Sarajevo Business Foruma i BBI VIP Business Cluba na  partnerskom pokretanju investicijskih i razvojnih projekata, pronalaženju i uspostavljanju kontakata između investitora, te posredovanja između privrednika dvije zemlje.

„BBI VIP Business klub ima za cilj da obezbijedi lokalnim i stranim poslovnim ljudima i kompanijama priliku za poslovne susrete, povezivanje kompanija, njihovih vlasnika i ostvarivanje poslovnih ideja. Težimo da naše kompanije, klijenti i partneri s kojima ih povežemo realizuju konkretne poslove i trudimo se da domaće firme,  izgrade što bolje odnose sa kompanijama iz inostranstva, posebno putem platforme Sarajevo Business Foruma koji je već prepoznatljiv brend u poslovnom svijetu“ – izjavio je u povodu potpisivanja Memoranduma Amer Bukvić.

Članovi BBI VIP Business Cluba, ali i drugi privrednici iz BiH, imat će priliku da kreiraju nove poslovne prilike, te da se prezentuju u inostranstvu, a ovim Memorandumom otvorena su vrata za poslovnu saradnju domaćih firmi sa institucijama i kompanijama iz Turske i članicama MÜSİAD-a.