BAŽDAREVIĆ: Teško je zamisliti reprezentaciju bez Džeke, ali moramo se snaći bez njega

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević objavio je danas spisak igrača koje je pozvao za posljednja dva susreta kvalifikacija za EP protiv Velsa i Kipra.

Najbolje nogometaše BiH očekuju odlučujući mečevi u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo naredne godine, protiv Velsa 10. oktobra u Zenici i Kipra u gostima tri dana kasnije.

Baždarević za ove mečeve neće moći računati na kapitena i napadača Edina Džeku koji se povrijedio, ali na spisku se nalazi nekoliko novih imena, među kojima i povratnik u ekipu Sejad Salihović.

– Teško je zamisliti našu reprezentaciju bez Džeke, ali morat ćemo se snaći i bez njega. Vjerujem da imamo kvalitet i igrače koji mogu nadomjestiti nedostatke u timu, ali nadam se da neće više biti povreda. Salihović je sada tu i na njemu je da nam pokaže da možemo računati na njega – rekao je Baždarević.

Poziv u reprezentaciju ponovo je dobio i veznjak poljske Legije Stojan Vranješ, kao i veznjak Rapida Srđan Grahovac. Baždarević će skratiti spisak tek kada dodatno, u naredne dvije sedmice, sagleda situaciju i formu igrača. Za poziciju na kojoj igra Muhamed Bešić, kojeg neće biti zbog suspenzije, konkuriše šest igrača.

Baždarević je dodao da bi dobro bilo kada za Vels ne bi igrao Gareth Bale, ali da BiH u svakom slučaju može slaviti u naredne dvije utakmice.

– Vels bez Balea nije isti, tako da se nadam da neće igrati. Naše je da se spremimo na najbolji mogući način i da pokušamo pobijediti. Kada pogledamo naše i utakmice Velsa, mislim da objektivno možemo pobijediti, nakon čega bi utakmica protiv Kipra bila mnogo lakša – rekao je selektor BiH.

Na Baždarevićevom spisku su:

– golmani: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Jasmin Burić
– odbrana: Mensur Mujdža, Ermin Bičakčić, Emir Spahić, Toni Šunjić, Sead Kolašinac, Emir Cocalić, Ervin Zukanović, Ognjen Vranješ, Marin Aničić
– vezni red: Miralem Pjanić, Srđan Grahovac, Anel Hadžić, Haris Medunjanin, Tino Sven Sušić, Senad Lulić, Ermin Zec, Edin Višća, Sejad Salihović, Izet Hajrović, Stojan Vranješ, Semir Štilić
– napad: Edin Džeko, Armin Hodžić, Vedad Ibišević, Riad Bajić, Milan Đurić

 

Trafika|Ba