Anđela Paleksić osvojila je krunu u konkurenciji 19 najljepših djevojaka BiH

Anđela Paleksić iz Sarajeva izabrana je sinoć za najljepšu djevojku Bosne i Hercegovine 2018.godine.

Lenta prve pratilje pripala je Elmi Šljivić, a za drugu pratilju proglašena je Jelena Škrbić.

Miss fotogeničnosti je Isidora Govedarica, a dvije lente Miss Interneta i Miss Televoting BiH pripale su Edni Zekotić. Miss ABC Fashion TV model za 2018. je Tamara Drašković. Lentom Miss Visit Sarajevo, realizovana pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Kantona Sarajevo, okitila se Emina Šabanović.

Djevojke su na finalnoj večeri nosile prekrasne haljine Paradi Couture dizajnerke  Ernade Mujić. Finalistice su se predstavile i u odjeći Shooter i Timeout, Anastasija Fashion, dok je oficijelni sponzor obuće  Deichmann.

Za estetsku pripremu djevojaka bile su zadužene šminkerke iz škole šminkanja MASTER CLASS BIH BY CRISTAL BEAUTY AND MAKE UP BAR.

U muzičkom dijelu programa gledaoce su zabavljali prekrasnim notama profesori iz Srednje muzičke škole “Čestimir Mirko Dušek” iz Tuzle, čijoj obnovi je posvećena ovogodišnja humanitarna akcija izbora Miss BiH pod nazivom “I mi hoćemo svoju školu”.

Manifestacija ljepote koju su vodili Ljiljana Krulj i Zlatan Jovanović, održana je u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, a u finalu je učestvovalo 19 najljepših djevojaka iz naše zemlje. 

Izbor najljepše žene svijeta bit će održan 8. decembra u kineskom gradu Sanya.