Alisa Spahić se oprostila od reprezentacije – dirljiva poruka saigračice

Igračica najtrofejnijeg fudbalskog kluba u Bosni i Hercegovini, SFK 2000 Sarajevo i reprezentativka BiH, Alisa Spahić, oprostila se od svoje reprezentativne karijere.

Alisa će od ove godine nastaviti svoju karijeru kao članica stručnog štaba ženske U17 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Za sve one koji su pratili ženski fudbal u BiH, znaju da je ova igračica obilježila cijelu jednu eru fudbala u našoj zemlji.

“Još nisam sažvakala ovu informaciju niti dešavanje od danas i trebat će mi još vremena jer mi je slika reprezentacije bez tebe totalno nekompletna. Oči su mi stvarno bile pune suza dok sam pravila ove fotografije, a objavu na stranici saveza sam jedva pročitala. Prirodno je i normalno je, opraštaju se mnoge igračice. Ali, nisu sve igračice iste. Stub, sigurnost, kapitenka, liderka, karakter, snaga, optimizam. Sreća golema što ćeš još u dresu SFK sa kapitenskom trakom na ruci biti tu da te mogu onako tremaroški skupa sa Vildanom pitati “Liiiisooo, hoćemo li pobijediti?” a da se ti samo nasmiješ i hladno odmahneš “ma ne brini bona, ide pobjeda lagano”, inače bih sad revala suze. Nisu sve igračice iste.- napisala je njena saigračica Azra Numanović na Facebooku.

(Trafika.ba)