Air Srbija širi mrežu odredišta u Evropi i svijetu

“Air Serbia” će iduće godine proširiti mrežu sadašnjih 27 odredišta u Europi i svijetu i vratiti se u američke i kanadske zračne luke, najavili su dužnosnici te tvrtke.

Od Nove godine najavljuje se uspostavljanje linija sa Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadom nakon što se u siječnju očekuje povratak i prvih pilota bivšeg JAT Airwaysa koji su bili na obuci za pilotiranje novim zrakopolovom Airbus A319, kojeg Air Serbia odnedavno ima u svojoj floti.

Kako je izvijestila Radio-televizija Srbije (RTS), nakon formiranja zajedničke tvrtke vlade Srbije i nacionalne kompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata “Etihad”, započeli su pregovori o uspostavi novih linija.

Trenutno se pregovara sa zrakoplovnim vlastima Saudijske Arabije, Japana, Južne Afrike, Indonezije, Sejšela, Bahreina, Omana, Jordana i Singapura, a ti bi ugovori omogućili da se srbijanska zrakoplovna kompanija na tim tržištima pojavi poslije višegodišnje pauze.

U “Air Srbiji” kažu da će se ekspanzija otvaranja novih linija nastaviti odmah nakon Nove godine.

“Planiramo prvo letjeti za Bejrut, zatim za Varnu, Sofiju, a poslije toga moguće i za Kairo, ovisno o političkoj situaciji”… Svakako, morat ćemo se još potruditi da stvorimo svoju mrežu”, kaže prvi čovjek “Air Serbie” Dane Kondić.

“Air Serbia” trenutačno ima na raspolaganju 16 zrakoplova i namjerava se ozbiljnije angažirati i na uspostavi čarter letova.

Tvrtku “Air Serbia”  su ugovorom o strateškom parnerstvu 1. srpnja ove godine osnovale srbijanska vlada  i nacionalna zrakoplovna kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) “Etihad”, a u listopadu je u flotu te tvrtke doletio AirBus A319, prvi od deset zrakoplova tog tipa kojim će srbijansko kompanija proširiti svoju flotu u narednih nekoliko godina.

 

Trafika|Ba|Fena