Agonija u Hadžićima: Oteto novorođenče staro deset dana

Danas je u naselju Hadžići kod Sarajeva oteto novorođenče staro deset dana.

Otmičarka je, prema prijavi, visoka oko 160 centimetara. Na licu je imala medicinsku masku a stara je oko 35 godina.

Roditelji Lejla i Kenan Ismailovski se trenutno nalaze u policiji, gdje daju izjave.

Opis otmičarke proslijeđen je svim policijskim patrolama na području Sarajevskog kantona te je pokrenuta opsežna potraga za dječakom.

Žena koja se predstavila da je patronažna sestra danas je došla u Ulicu Igmanska u Hadžićima i ukrala novorođenu bebu. Navodno se radi o dječaku. Ova informacija prije nekoliko trenutaka preplavila je društevene mreže, uz apel da se svi uključe u potragu za nepoznatom ženom i djetetom.

Jedan od mještana Hadžića ispričao je za Oslobođenje da se dijete nedavno rodilo, te da je majka danas otišla u Općinu Hadžići da prijavi rođenje dijeteta. U posjetu im je prethodno dolazila žena koja se predstavila kao patronažna sestra, a koja je, priča nam naš sagovornik, došla i danas. U kući je zatekla bebu i njenu tetku, kojoj je u jednom trenutku rekla da ode do kupatila kako bi dezinfikovala ruke. Kada je tetka ušla u kupatilo, ona je zaključala vrata te je zgrabila bebu i istračala napolje gdje ju je čekalo, kako se moglo čuti, čekala siva opel astra. Tetka je nekako uspjela izaći iz kupatila. Vidjevši da nema bebe počela je da viče, vrišti i plače. To su čule komšije koje su pozvale policiju. Prema riječima Suvade Kuldije, portparola MUP-a KS-a, pripadnici policije su otišli na lice mjesta kako bi se provjerili navodi prijave.

Roditelji Lejla i Kenan Ismailovski se trenutno nalaze u policiji, gdje daju izjave. Opis otmičarke proslijeđen je svim policijskim patrolama, javlja Oslobođenje.

(Preneseno sa: Oslobođenje.ba; Foto: Faktor)