AC Food i Orbico potpisali ugovor o prodaji i distribuciji

Predstavnici bosanskohercegovačkog proizvođača prehrambenih proizvoda AC Food i vodećeg distributeravelikog broja globalnih brendova Orbico, potpisali suugovor o prodaji i distribuciji za tržište Bosne i Hercegovine. Ugovor su potpisali Ševal Delić direktorkompanije AC Food i Jasmin Kukuljac komercijalnidirektor kompanije Orbico.

Tom prilikom Delić je izjavio da su u AC Food-u uvjereni da će ovo partnerstvo značiti novi razvojnipoticaj za obje kompanije. “Vjerujemo da je Orbicodistributer koji će omogućiti punu posvećenost našimambicioznim planovima u Bosni i Hercegovini. Sa našimnovim tržišnim i poslovnim pristupom, dodatno ćemoinvestirati u razvoj naših brendova, ojačat ćemoproizvodni portfolio kao i našu marketinšku prisutnost u BiH”, kazao je Delić.

Jasmin Kukuljac istakao je kako je AC Food prepoznatkao partner koji može odgovoriti ekonomskim izazovima u BiH. On smatra da će ovim partnerstvom na najbolji način kvalitetu AC Food proizvoda plasirati na tržište BiH.

Budućnost AC Food-a ima veliku perspektivu i to je velika odgovornost managmenta grupacije. Osobnog sam mišljenja da je za zdravu tržišnu utakmicu razvoj domaće proizvodnje i trgovine od velike važnosti. Širenjem domaće proizvodnje na tržištu BiH otvaraju se nova radna mjesta, rast BDP-a i naravno sve to bi trebalo dovesti BiH na višu ljestvicu ekonomske razvijenosti“, navodi Kukuljac.

Orbico će u sklopu vlastite distributivne mrežedistribuirati asortiman AC Food proizvoda u kategorijama biskviti (TOPS), čajni kolutići(TOPS), petiti, kremni namaz (MAZA), kakao instant napitak (MAZA), dodatak jelima (VEGEDOR), mljevenu kafu (EMINA) i kulinarski asortiman.

Orbico je prepoznat kao snažan partner sadugogodišnjim iskustvom u distribuciji roba širokepotrošnje. Imamo značajna očekivanja i vjerujemo da smo u Bosni i Hercegovini pronašli profesionalnog istabilnog partnera koji će nam omogućiti realizaciju vrlovisokih distribucijskih ciljeva. Njihova znanja i iskustva, u kombinaciji sa visokom motiviranošću koja odgovaranašim ambicijama, su izvanredna”, riječi su LejleČorhodžić direktorice prodaje kompanije AC Food.

Orbico Grupa je vodeći distributer velikog brojaglobalno zastupljenih brendova vrhunske kvalitete kojeobuhvaćaju širok asortiman. Orbico u Bosni i Hercegovini je ponosni član velike porodice OrbicoGrupe, najvećeg evropskog distributera i partnera, kakonajvećim globalnim, tako i lokalnim kompanijama u svim zemljama u kojima su prisutni. U Bosni i Hercegovini je Orbico prisutan još od 1997. godine, od kada kontinuirano širi asortiman, istovremeno pružajućimaksimalnu uslugu svim principalima i klijentima.

AC Food je osnovan 2017. godine, članica je AS Holdinga i nastala je kao kompanija koja je preuzelaproizvodnju Agrokomercovih brendova. Konstantniminvesticijama u inovacije, nove tehnologije i zapošljavanje AC Food zajedno sa ostalim članicama AS Holdinga razvija bosanskohercegovačku privredu u cjelini. Izvozna orijentiranost čini ove kompanijeposebno značajnim za povećanje konkurentnosti i razvojbosanskohercegovačke prehrambene industrije.