4 pravila da vam omiljeni parfem traje duže i miriše intenzivnije

Čini se da nanošenje parfema ne predstavlja nikakvu filozofiju, pa ipak, ako želite da vaš parfem miriše istim intenzitetom, tokom cijelog dana, morate da znate određena pravila o nanošenju, ali i skladištenju parfema.  Ukoliko budete praktikovali ova 4 pravila, omiljeni parfem će na vašem vratu mirisati istim intenzitetom, tokom cijelog dana.

1. Samo naprskajte parfem

Kada parfem naprskate na zglob ruke, posljednje što treba da uradite je da ga istrljate drugom rukom, što je, moramo priznati, navika većine od nas. Trljanjem zagrijavamo kožu i na taj način se stvaraju prirodni enzimi, koji mogu izmijeniti miris parfema. Kako bi parfem mirisao intenzivno samo ga naprskajte na željena mjesta na koži i pustite da se osuši.

2. Čuvajte parfem uvijek na istom mjestu

Nagle promjene u temperaturi mogu izazvati hemijske reakcije u sastavu parfema, koje će skratiti rok njegovog trajanja. Pa je kupatilo, u kome se temperatura najčešće mijenja, nepogodno mjesto za čuvanje parfema. Najbolje je da parfem čuvate u originalnoj kutiji i na sobnoj temperaturi, recimo na toaletnom stočiću u vašoj spavaćoj sobi.

3. Pravilno nanesite parfem

Parfem se najbolje nanosi na njegovanu i hidriranu kožu. Hidrirana koža mnogo će duže zadržati miris na sebi. Veoma je važno da mjesta na koja nanosite parfem nikad ne prekrivate odjećom, u suprotnom će se njegov intenzitet znatno smanjiti.

4. Manja pakovanja su bolji izbor

Manja pakovanja garantuju da će parfem ostati svjež taman onoliko dugo, koliko vam vremena treba i da ga potrošite, jer mnogi parfemi već nakon 3 mjeseca od početka upotrebe mogu izgubiti svoju svježinu.

(Ljepotaizdravlje.ba)