Zmajevi u Cardiffu ostali bez pobjede

Nogometaši reprezentacije BiH nisu uspjeli slaviti ni u drugom susretu kvalifikacija za EURO 2016. Zmajevi su večeras u Cardiffu završili utakmicu s rezultatom od 0:0.

Prvi dio susreta nije donio neku briljantnu igru ni Velsa, ali ni BiH. Domaći su u početku bili znatno opasniji, ali smo ih ubrzo uspjeli smiriti.Imali su Velšani u tom periodupriliku preko Balea, ispred kojeg je sjajno intervenisao Šunjić, piše portal Sport.ba.

Uzvratio je na drugoj strani Pjanić, koji je sa tridesetak metara odlučio probati svoj udarac, nadajući se da će mokar teren prevariti Hennesseya. Udarac i nije bio loš, čak je i zakačio Chestera, ali bio je nedovoljan da se iznenadi golman Velsa.

I devet minuta poslije BiH je bila u poluprilici. Medunjanin je dubinskom loptom pokušao pronaći Džeku, koji ne stiže loptu, da bi Gunter nakon duge akcije velškog tima, prebacio loptu preko gola našeg Begovića, koji nije imao nijednu intervenciju, iako je bilo nekoliko opasnih situacija.

Ibišević i Džeko imali su tek prilike u finišu – Vedo, nakon ubačaja Pjanića iz kornera, kada je šutirao mlako i pravo u ruke golmana Velsa, a Džeko u 45. minuti, kada je još jedan dobar ubačaj Medunjanina bio nekoliko centimetara previsok za našeg kapitena.

 

Trafika|Ba