ZLATNI GLOBUS: Najbolji film “Boyhood”, Eddie Redmayne i Julianne Moore najbolji glumac i glumica

72. Zlatni globus počeo je prilično kako su svi i očekivali s Tinom Fey i Amy Poehler koje su publiku šalama vodile kroz šou, nemilosrdno bez štednje ikoga i ičega. Na tapeti njihovih šala bilo je svega, od “razmaženih” glumaca i glumica do braka Georgea Clooneya i polemika oko Sjeverne Koreje u vezi sa Sonyjevim filmom “Interview”.

Najbolji film ovogodišnjeg Zlatnog globusa je film koji se snimao cijelih 12 godina, “Boyhood”Patricia Arquette je dobila nagradu za najbolju sporednu ulogu, dok je režiser Richard Linklater također pokupio Zlatnog globusa za svoje zasluge.

Eddie Redmayne je prema Zlatnom globusu najbolji glumac za ulogu u filmu  “The Theory of Everything”, dok je Julianne Moore pobjednika za najbolju žensku ulogu u drami “Still Alice”.

Julianne Moore

Kevin Spacey je sinoć osvojio svog prvog Zlatnog globusa nakon što je dosada bio nominovan čak osam puta. Ovaj put je nagrađen za najboljeg glumca u TV seriji “House of Cards” gdje glumi političara Francisa Underwooda.

Kevin SpaceyTV serija “The Affair” je mnoge iznenadila pobjedom za najbolju TV seriju, dok je glumica Ruth Wilson nagrađena kao najbolja glumica iz TV serije.

George Clooney je dobio nagradu za životno djelo, a u svom govoru se najviše zahvalio Hollywood Foreign Press za održavanje malih filmova. Također se našalio na račun hakerskog upada u Sony. Međutim, svoj govor je završio dirljivim obraćanjem svojoj supruzi Amal: “Tako je divno pronaći ljubav. Amal, koja god nas je alhemija spojila, ne mogu biti više ponosan što sam tvoj suprug”- kazao je pred cijelim svijetom ovaj dugogodišnji najpoželjniji neženja Hollywooda.

George Clooney GGA

Trafika|Ba