ZENICA: Otvoren 21. ZEPS, 400 izlagača iz oko 25 zemalja

Dvadeset i prvi međunarodni  sajam ZEPS 2014 danas je otvoren u Zenici u prisustvu brojnih predstavnika preduzeća iz Bosne i Hercegovine i gostiju iz inozemstva.

Na ovogodišnjem ZEPS-u sudjeluje gotovo 400 izlagača iz oko 25 zemalja.

Govoreći o ovogodišnjem  ZEPS-u Vedad Šestić, generalni direktor sajma, istakao je da je  manifestacija organizirana uz ogromne poteškoće koje su, prije svega, rezultat ekološke katastrofe koja je zadesila regiju, a posebno BiH.

Sajam je otvorio premijer Federacije BiH Nermin Nikšić koji je istaknuo da je siguran da će ovaj sajam doprinijeti uspostavi novih poslovnih kontakata, ugovaranju novih poslova  i u konačnici otvoranju novih radnih mjesta.

– Svima vama koji ste došli na ovogodišnji sajam ZEPS želim ugodan boravak u Zenici, ali prije svega da ostvarite svoje ciljeve i dobre poslovne rezultate – kazao je premijer Nikšić.

Nakon službenog otvorenja sajma, predstavnici Vlade FBiH, predstavnici privrednih komora i brojni poslovni ljudi obišli su sajmište, na kojem su se ove godine pojavile i mnoge kompanije koje su sa sobom donijele nova savremena tehnološka rješenja, a  čija bi primjena u privrednom razvoju Bosne i Hercegovine mogla doprinijeti bržoj ekonomskoj stabilizaciji države i regije.

Ovogodišnji sajam ZEPS 2014 godine bit će otvoren do 4. oktobra.

Na dosadašnjih 20 generalnih bh. sajmova ZEPS učestvovalo je 9.799 izlagača, a obišlo ih je 1.311.457 posjetilaca.

 

Trafika|Ba