Zbog ebole pojačane kontrole na pet aerodroma u SAD

Pojačane kontrole u borbi protiv epidemije ebole bit će uvedene na pet aerodroma Sjedinjenih Država u koje stiže većina putnika iz Liberije, Sijera Leonea i Gvineje, objavila je Bijela kuća u srijedu.

-Velika većina ljudi koji stižu iz te tri zemlje najzahvaćenije epidemijom bit će upućena na dodatne kontrole – rekao je Josh Earnest, glasnogovornik Bijele kuće.

Tih pet zračnih luka su JFK u New Yorku, Newark u New Jerseyu, Dulles u Washingtonu i međunarodne zračne luke Atlante i Chicaga.

Bijela kuća drži da 94 posto putnika koji stižu u Sjedinjene Države iz te tri zemlje slijeće na tih pet aerodroma. To se odnosi na oko 150 putnika dnevno, precizira američka izvršna vlast.

-I dalje vjerujem u mjere kontrole koje su na snazi – dodao je Earnest.

Spomenuvši u ponedjeljak uvođenje dodatnih kontrola, predsjednik Barack Obama je naglasio da je opasnost od epidemije ebole u Sjedinjenim Državama izrazito slaba.

Thomas Eric Duncan, liberijski pacijent zaražen ebolom, prvi kojem je dijagosticirana ebola izvan Afrike, umro je u srijedu ujutro u Dallasu gdje je bio hospitaliziran, prenosi Hina.

 

Trafika|Ba|Agencije