ŽBANIĆ: Neizlaskom na izbore i poništavanjem listića dajete prostor “rođačkim” i korumpiranim glasačima!

Danas su Opći izbori u Bosni i Hercegovini. Prema anketama brojnih medija, većina građana smatra da treba izaći na izbore i poziva onu grupu apstinenata da se aktiviraju i učestvuju u biranju vlasti.

Jedna od takvih je i bosanskohercegovačka redateljka, Jasmila Žbanić, koja je povodom današnjih izbora na svom Facebook profilu građanima Bosne i Hercegovine poručila:

Neizlaskom na izbore i poništavanjem listića dajete prostor “rođačkim” i korumpiranim glasačima. Izađite na izbore, kaznite vlast, dajte glas ljudima koji nisu idealni (jer idealni ljudi ne postoje), ali za koje smatrate da su vam najsličniji i da će predstavljati barem dio vaših i društvenih interesa. Ako takvih nemate onda ste presavršeni za ovaj svijet! ( u tom slučaju vam treba druga vrsta tretmana i terapije) Za nas obične smrtnike, glasanje je legalan i moćan građanski čin kojim poručujemo da nismo zadovoljni kako danas živimo! Glasanjem možemo promijeniti konstalacije sila, što može dovesti – ako nas je više – i do promjene agregatnog stanja u BIH. Neka vladajuće strukture sutra dožive POTOP !”

 

Trafika|Ba