Završava se miholjsko ljeto: u BiH narednih dana oblačno i nestabilno s pljuskovima

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima.

Grmljavina je moguća u Krajini, zapadnim područjima Bosne i na jugu Hercegovine. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, sredinom dana i sa jakim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 25 stepeni.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, sredinom dana i sa jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25 stepeni.

U petak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana slabe kiše i lokalnih pljuskova će biti u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni.

U subotu će u Bosni i Hercegovini prijepodne biti oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 21 stepen, na jugu Hercegovine od 20 do 25, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

Trafika|Ba