Zašto je masturbacija dobra za vas

Seksualni život koji vodite sa samima sobom je jednako važan kao i onaj koji imate sa vašim partnerom ili partnericom.

Evo nekoliko činjenica zašto je masturbacija dobra za vas:

  1. Masturbiranje podstiče vaš seksualni život. Da razjasnimo, samozadovoljavanje nije samo za usamljene ljude, rade ga svi, uključujući i one u vezama ili brakovima. Važno je znati da ukoliko zavučete ruku u svoje gaćice i “obavite posao” ne uskraćujete dio sebe osobi s kojom imate seks. Naprotiv, radite za tim. Slobodno pričajte između sebe o svojim maštanjima, šta vas zadovoljava, šta biste željeli probati… Rezultati će biti itekako vidljivi.

  2. Masturbacija je zdrava! Neke žene mogu postići orgazam samo masturbacijom, stoga ne trebate bježati od tog saznanja ako ste jedna od takvih. Ako za vrijeme seksa sa partnerom niste doživjeli orgazam, brojni su benefiti vašem organizmu ako ga dosegnete sami. Npr. orgazam je idealan lijek protiv stresa i napetosti, potiče raspoloženje, te može pomoći u otklanjanju glavobolje.

  3. Masturbacija poboljšava san. Ako imate problema sa spavanjem, masturbacija će vas opustiti. Naime, hemijska supstanca prolaktin se oslobađa tokom orgazma i povezana je sa našom potrebom za spavanje.

  4. Masturbacija poboljšava kvalitet kose. Svaki folikulum ima krvne žile na sebi, a protok krvi je glavni faktor unutrašnje i vanjske ljepote. Veći protok krvi kroz dostizanje orgazma potječe hranjenje vaše kose.

 

Trafika|Ba