Home

    Srijeda, 23.05.2018. godine


Nalazite se: Izlog » SPORT » Nogomet » Započele Otvorene zabavne škole fudbala

Započele Otvorene zabavne škole fudbala

Započele Otvorene zabavne škole fudbala

 

Nakon održanog regionalnog seminara za trenere Otvorenih zabavnih škola fudbala, na kojem su se okupili koordinatori i osoblje ovog projekta iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Kosova i Crne Gore, danas je zvanično započela prva škola zabavnog fudbala za područje Petrovo- Gračanica u ovogodišnjoj sezoni.

Škola u Petrovu i Gračanici se održava od 08.- 12.08.2016., u kojoj se aktivnosti prva dva dana dešavaju u Petrovu, a sljedeća tri dana u Gračanici. Oko dvije stotine djece iz ove škole putuju iz mjesta u mjesto organizovano s kojima radi 14 lidera i trenera i 12 asistenata.

Projekat petodnevnih Otvorenih zabavnih škola fudbala, koji organizuje danska nevladina organizacija CCPA (Cross Cultures Project Association), okuplja oko 10 000 hiljada djece uzrasta od 7-14 godina u pomenutim zemljama regiona s ciljem stimulacije pomirenja, približavanja i izgradnje mira među zajednicama različitih etničkih struktura.

Regionalni seminar za trenere škola zabavnog fudbala održao se na Kopaoniku, u Srbiji od 4.-6. augusta, a predvodio ga je osnivač organizacije CCPA i projekta “Otvorenih zabavnih škola fudbala”, Anders Levinsen, te po dva instruktora iz svake od pomenutih zemalja.

Kako bi se najbolje pripremili za rad sa djecom, treneri su učestvovali u interaktivnim radionicama o integrisanom pristupu fudbalu, treninzima za razvoj dječijeg intelekta, izgradnje emocija i vještina, te kreiranja idealnog okruženja za dijete kako bi se svako od njih osjećalo sigurno, dobrodošlo i uključeno u igru.

Nakon škole Petrovo- Gračanica, slijede i ostale škole širom regiona čiji će datumi održavanja biti naknadno objavljeni.

Ostavite komentar

© 2012 - 2014 Trafika.BA | Design - invexmedia.com

Scroll to top