Vučić: Kao narod i država eksperimentisali smo i previše

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je da se Vlada na čijem je čelu neće plašiti i neće odustati i da postoji nasušna potreba zemlje da bar proba da se promijeni.

Premijer Vučić je naglasio da je rad jedini način da nam bude bolje i da rad mora da bude poslednji eksperiment i poslednji pokušaj.

Premijer Vučić je u autorskom tekstu u današnjem “Informeru”, koji nosi naslov “Akcija odmah”, objasnio da je naslov namjerno, preuzet iz kampanje Frenklina Ruzvelta, demokratskog kandidata uoči predsjedničkih izbora u Americi 1933. godine.

Kako je dodao, ako postoji neko na koga treba da se ugledamo (ne da se poredimo, ta ambicija bila bi nesuvisla), onda je to čovjek koji je bio 32. predsjednik SAD i od kojeg je naučio da je jedina stvar koje treba da se plašimo sam strah i da je to ono što smatra ključnim za svakog ko se bavi javnim poslom, posebno politikom.

“Sa drugom stvari koju je rekao, bar u našem, srpskom slučaju, ne mogu da se složim, a to je da je svakoj zemlji potrebno smjelo i istrajno eksperimentisanje. Naime, kao narod i država eksperimentisali smo, pokušavajući da malo radimo, mnogo kukamo i tražimo da budemo plaćeni za sve ono što nismo zaradili”, rekao je Vučić.

Kako je naveo danas, kada Srbiji predstoji usvajanje niza reformskih zakona, zakona o radu, privatizaciji, stečaju, planiranju i izgradnji, kao i set zakona koji regulišu medijsku sferu, “što je svakako najsmjeliji politički potez u posljednjih dvadesetak godina” osnovno što ima da kaže je: “Ova Vlada se neće plašiti. I neće odustati”.

On je poručio “svima onima koji će odmah povikati da im je dosta teškog života i mučenja” da smo živeli bolje i mnogo bolje od onoga što smo zaslužili i zaradili”.

Premijer je naveo da smo svojom, a prIJe svega političara, neodgovornošću uspJeli da samo u periodu od 2008. do 2012. povećamo nezaposlenost sa 14,4 na čak 26,1 odsto, povećanjem penzija i plata u javnom sektoru urađenim bez ekonomske podloge i racionalnog razloga podignemo nivo javnog duga sa 34,2 na 62,5 odsto BDP.

“Danas, možda prvi put u savremenoj srpskoj politici, imamo jasan plan za uspostavljanje stabilne ekonomije, čvrste države sa uređenim javnim finansijama”, podvukao je Vučić.

On je dodao da će Srbija do tog svijetla morati da prođe kroz mnogo trnja u mračnom tunelu, ali i poručio da je potpuno siguran da će na kraju mandata Vlade Srbije mnogi koji je danas kritikuju morati da priznaju da je uradila veliki posao.

On je naveo, oni koji to ne razumiju neka pogledaju film koji je svojevremeno, da bi motivisao ljude da pokušavaju, napravio Majkl Džordan, najveći košarkaš svih vremena.

Vučić je rekao da je Srbija kao Džordan, bezbroj puta promašivala, ali i dodao da je uvjeren da poslije mnogo teških mjera, dolazi do neslućenih uspjeha.

 

Trafika|Ba|Agencije