(VIDEO) Prvi Tourism Networking Forum ugostio stručnjake iz marketinga i turizma

8. novembra u Sarajevu je održan prvi Tourism Networking Forum koji je u glavom gradu Bosne i Hercegovine okupio turističke djelatnike iz regione, te druge poslovne subjekte koji svoje poslovanje žele povezati sa turizmom.

U tri djela programa učesnici su mogli učestvovati na konferencijskom dijelu “EDU” koji je ugostio neka od najpoznatijih imena iz marketinga Ivana Bildija iz Beograda, Dinu Oreškog iz Zagreba, Edina Halilovića (Lilium Digital) iz Sarajeva, te svjetski poznate stručnjake poput Philippa Klocknera i RJ Friedlandera i brojne druge. Učesnici su slušali panele i prezentacije o temama Content marketing za povećanje prodaje i direktnih bookinga, Inovacije u turizmu, Pametno ulaganje u digitalni marketing itd.

Jedan od najzanimljivih dijelova programa je bio i događaj poslovnog umrežavanja koji je za učesnike TNF-a pripredio partner foruma, analitička kuća Bisnode, a koji je učesnicima omogućio poslovno umrežavanje po principu business speed networking matrice.

Na galeriji iznad svečanog salona u prekrasnoj sarajevskoj Vijećnici upriličeno je manje sajmište “EXPO” na kojem su učesnici mogli izložiti svoju ponudu i učestvovati u poslovnim sastancima.

TNF su partnerski podržali Grad Sarajevo, JP Sarajevo doo, Turistička zajednica KS, te brojni drugi partneri…

Video reportažu o ovom događaju koji je pripredila televizija HEMA možete pogledati u nastavku.