Vahid Halilhodžić, Džeko, Spahić, Begović, te brojni drugi pozvali na podršku Zmajicama u Zenicu!

Selektor nogometne reprezentacije Japana, Vahid Halilhodžić uputio je poruku podrške ženskoj nogometnoj A reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja će u utorak, 12. aprila 2016. u 16h, u Zenici, igrati kvalifikacionu utakmicu za nadolazeće Evropsko prvenstvo protiv reprezentacije Engleske.

 

U prethodnoj utakmici sa Engleskom, reprezentativke BiH poražene su s minimalnih 1:0 što je kvalitetan rezultat obzirom da se radi o trećoj reprezentaciji svijeta kao protivniku.

 

“Ženski nogomet je širom svijeta jako popularan, a posebno ovdje u Japanu, jer su Japanke bivše prvakinje i aktuelne viceprvakinje svijeta. Radujem se što i naša reprezentacija BiH ima perspektivan tim i što ima priliku da protiv jake Engleske pokaže svoj kvalitet. Ne smije biti predrasuda prema ženskom nogometu, ako hoćemo da budemo dio modernog svijeta. Nogometašice su prave ambasadorice ovog najpopularnijeg sporta na svijetu. Zbog toga i mi moramo biti ponosni na naše nogometašice i molim sve navijače i sve one koji vole nogomet da 12. aprila dođu u Zenicu i podrže naš ženski nacionalni tim u utakmicu sa Engleskom.” – kazao je Halilhodžić.

Halilhodžiću su se pridružile i ostale brojne ličnosti iz javnog života BiH, među kojima su Asmir Begović, Emir Spahić, Edin Džeko, Ervin Zukanović, Edward Ferguson, Mary Ann Hennessey, Emir Bukovica, Samira Poričanin Petrešin, Samer Rešidat, Daniella Mijatović, Emir Delić, Emela Burdžović i dr.

Interes za utakmicu u Zenici je počeo da raste, a na društvenim mrežama se već pokrenula motivaciona akcija pod hashtagom #idemnautakmicu.

E poster Samer E poster Dino E poster Kristina E poster 05 E poster 03 E poster Džeko 01 E poster Samira E poster 01 E poster Tomo E poster Tanja E poster Ema E poster Dijana E poster Saša E poster Daniella E- poster Zukanovic E poster Elma E poster 02 E poster Mary Ann