Upoznajte američke Data-A umjetnike Beth C. Bell i Tiite Baquero

Upoznajte Beth Carter Bell i Tiite Baquero, američke Data-A umjetnike.

Beth za svoj rad kaže da je namjerni pokušaj da se uspostavi relevantna uloga umjetnosti u 21. stoljeću. Ona tvrdi da izazov nalazi u suočavanju ljudske civilizacije sa neodrživom kulturom potrošnje.

“S obzirom na posljedice ljudskog djelovanja, moj rad nastoji učiniti vidljive i unaprijeđene kulturne instrumente koji mogu pomoći da se preusmjeri čovječanstvo na viši odnos između nas samih i planeta.”- objašnjava Beth.

Beth Bell

Šta znači Data- A umjetnik/ca?

” Data -A je umjetnički pokret koji istražuje veću ulogu ” života kao takvog” u definiranju značenja umjetnosti. ” – govori Beth Carter Bell.

Data -A je globalni umjetnički pokret pokrenut od strane osnivača  Tiité Baquero i drugih umjetnika iz cijelog svijeta  7. decembra 2012. godine.

To je kulturni pokret koji daje značajan doprinos umjetnosti i svijetu. Da biste saznali više o ovom umjetniku, Data – A pokretu i pročitali manifest o tome posjetite www.tiite.com.

Tiite

Tiite je također osnivač Svjetskog projekta za mir (World Peace Marker Project – WPMP) čiji ambasadori su umjetnici iz cijelog svijeta. Ideja projekta je da umjetnik- ambasador u svoju zemlju i rodni grad donese ideju mira postavljanjem Peace Markera, željezne statue koju Tiite sam ručno izrađuje. Ambasador za Bosnu i Hercegovinu je lider benda Emir & Frozen Camels, Emir Bukovica, a Peace Marker za Bosnu i Hercegovinu se nalazi u njegovom rodnom gradu Goraždu.

U nastavku pogledajte neke od fascinantnih radova ovih američkih umjetnika.

Beth Carter Bell:

Beth Bell 01

Beth Bell 02

Beth Bell 04

Beth Bell 05

Beth Bell 06

Beth Bell 08

 

 

Tiite Baquero:

Tiite 01

Tiite 02

Tiite 03 Tiite 04 Tiite 05

 

 

Trafika|Ba