Home

    Ponedjeljak, 21.05.2018. godine


Nalazite se: Izlog » vijesti » Uhapšeno troje pomagača Sanjina Sefića, traga se za još jednom osobom

Uhapšeno troje pomagača Sanjina Sefića, traga se za još jednom osobom

Uhapšeno troje pomagača Sanjina Sefića, traga se za još jednom osobom

Radeći na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti saobraćajne nezgode sa smrtnim posljedicama kada su poginule dvije djevojke koja se dogodila 10.10.2016.godine u 21,35 sati, na kolovozu raskrsnice ulica Zmaja od Bosne – Nulta transverzala, MUP KS uhapsio je još tri osobe koje se dovode u vezu sa pomaganjem izvršiocu Sanjinu Sefiću u bijegu, piše agencija Patria.

– Dana 17.10.2016.godine u 18,30 sati u ulici Enesa Herića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Odsjeka za saobraćajne istrage Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo, lišili su slobode A.D., rođen 1987.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 346. KZ F BiH (Pomaganje učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela).  Daljim operativnim radom, a po naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, dana 18.10.2016.godine u 01,30 sati u ulici Kasindolska, općina Ilidža, slobode su lišeni N.S., rođen 1988. godine u Foči i S.S., rođena 1994. godine u Sarajevu, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 346. KZ F BiH.

Prilikom pronalaska navedenih lica u pomenutoj ulici, u dvorištu porodične kuće koju koristi N.S., pronađeno je putničko motorno vozilo marke “VW Golf 6”, vlasništvo A.M. iz Sarajeva, a koje je prema dosadašnjim podacima korišteno u izvršenju krivičnog djela, dana 11.10.2016.godine, kada su nakon saobraćajne nezgode lica A.D. i S.A., prevezli S.S. na područje općine Rudo.

Također, policijski službenici tragaju za S.A., rođen 1992. godine u Rogatici, nastanjen u Sarajevu, koji se dovodi u vezu sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela. Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju dalji rad na prikupljanju svih informacija u vezi navedenog krivičnog djela.

 

Ostavite komentar

© 2012 - 2014 Trafika.BA | Design - invexmedia.com

Scroll to top