Učestali napadi pasa lutalica na školarce

Lovačka udruga “Orlovkuk s prostora tomislavgradske općine je uputila oštro upozorenje vlasnicima pasa da svoje ljubimce drže kod kuće u boksovima ili na lancu.

Kako su izvijestili, u zadnje vrijeme na području naselja oko Duvanjskog polja, od Srđana do Crvenica, primijećeno je da se psi bez nadzora kreću i sve češće napadaju pješake a pogotovo djecu – školarce.

Stoga iz spomenute lovačke udruge napominju da ukoliko vlasnici pasa i dalje budu ignorirali upozorenje sve većeg broja osoba koje su psi napali a pogotovo djecu, članovi LU Orlovkuk biti će prisiljeni poduzeti određene aktivnosti sukladno zakonu o psima lutalicama.

Ovo je njihovo zadnje upozorenje te se nadaju da će vlasnike pasa urazumiti i primorati da svoje ljubimce drže kod kuće u zato predviđenom mjestu kako bi se izbjegle nesuglasice. Činjenica je, kako kažu, da se psi noću puštaju sa lanca i tako se slobodno kreću po naseljima u čoporima i kao takvi znaju napasti i povrijediti ljude.

U zadnje vrijeme, djecu koja autobusima idu u škole roditelji su primorani pratiti u odlasku i dolasku sa autobusne stanice, upravo zbog napada pasa lutalica, navodi se u upozorenju.

 

Trafika|Ba