U subotu i nedjelju 16. memorijalni međunarodni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović – Talijan”

U Domu mladih KSC Skenderija u subotu i nedjelju, 22. i 23. septembra, biće održan 16. memorijalni međunarodni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović – Talijan”, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Domu Oružanih snaga u Sarajevu.

Turnir je međunarodnog karaktera, a kako je najavljeno planirano je da učestvuje 68 boksera iz 10 zemalja svijeta.
„Turnir predstavlja čuvanje sjećanja na lik i djelo Mustafe Hajrulahovića Talijana, heroja odbrane Sarajeva i Bosne i Hercegovine“, rekao je predsjednik Organizacionog odbora Turnira i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo.

Ministar Fišo zahvalio se svima koji su pomogli održavanju ovog turnira, ali i istakao da neke institucije i predstavnici vlasti, iako su trebali, nisu dale podršku.

„Zahvaljujem se svima koji su pomogli i pozivam sve da dođu u Dom mladih i pogledaju borbe najboljih boksera iz deset zemalja“, kazao je ministar Fišo.

Dodao je da će sutra, 22. septembra, u 16.15 biti položeno i cvijeće na mezar Mustafe Hajrulahovića Talijana kod Alipašine džamije.

Član Organizacionog odbora Šerif Bečić, predstavnik Bokserskog kluba „Zlatni ljiljani”, naglasio je da će učestvovati najbolji takmičari iz BiH i iz inostranstva, te da će turnir biti otvoren u subotu, 22. septembra, u 18.00 sati.

Pomoćnik ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo Osman Smajlović rekao je da ovo ministarstvo vodi računa o tekovinama i našim najboljim sinovima.

„Ovaj turnir svake godine unaprijeđujemo i tako ćemo nastaviti i ubuduće. Pozivam sve da dođu i prisustvuju borbama najkvalitetnijih boksera“, dodao je Smajlović.

Zatvaranje turnira i proglašenje pobjednika predviđeno je u nedjelju, 23. septembra.