U Bosni sutra umjereno do pretežno oblačno, u Hercegovini više sunca

U Bosni se sutra očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u jutarnjim satima s mrazom i slabim snijegom u centralnim i istočnim područjima. Tokom dana, očekuje se postupan prestanak padavina. U zapadnoj i sjeverozapadnim područjima pretežno oblačno i uglavnom bez padavina. Nešto manje oblačnosti i više sunčanih perioda očekuje se u Hercegovini i na sjeveru zemlje.

U večernjim satima i tokom noći u cijeloj zemlji postupno hladnije. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura od -5 do -1, na jugu do 4 stepena, a najviša dnevna od – 2 do 3, na jugu do 7 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, mjestimično sa slabim snijegom. Tokom dana očekuje se postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura oko -3, a najviša dnevna oko 2 stepena.

U Bosni je danas bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabim snijegom, a Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature u 13 sati: Bjelašnica -14 stepeni, Kupres -5, Sokolac -3, Ivan-sedlo -2, Livno i Sarajevo 0, Bugojno 1, Goražde 2, Bijeljina, Drvar i Tuzla 3, Gradačac, Sanski Most i Zenica 4, Prijedor 5, Bihać, Doboj, Mostar i Stolac 6 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

Trafika|Ba