U BiH sutra promjenjivo vrijeme sa slabom kišom i snijegom

U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne će sutra biti oblačno sa slabom kišom u nizinama, a u višim područjima sa slabim snijegom.

U ostalim dijelovima zemlje bit će djelomično vedro. Poslijepodne se očekuje jače naoblačenje sa juga koje će u noći na nedjelju usloviti u nizinama kišu i susnježicu, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, krajem dana u skretanju na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0 stepeni, na jugu Hercegovine od 0 do 4. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8 stepena, na jugu Hercegovine od 7 do 11.

U Sarajevu će sutra biti djelomično vedro. U noći na nedjelju se očekuje kiša ili susnježica. Jutarnja temperatura zraka oko -3 stepena, a najviša dnevna do 4.

U BiH danas je bilo oblačno vrijeme s kišom, na planinama sa snijegom.

Temperature zraka izmjerene u 13.00 sati: Bjelašnica -4 stepena, Kupres 3, Ivan-sedlo 4, Sarajevo 6, Livno 7, Banja Luka, Bugojno, Jajce i Prijedor 8, Drvar, Goražde, Trebinje, Sanski Most i Zenica 9, Bihać, Bijeljina, Gradačac i Mostar 10, Stolac 12, Doboj i Tuzla 13, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

Trafika|Ba