U BiH se saobraća po pretežno mokrom kolovozu

Prema prikupljenim informacijama, saobraćaj se na većini putnih pravaca u BiH odvija bez dužih zastoja po pretežno mokrom kolovozu.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su mjestimični odroni zemlje ili kamenja, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.
Na dionici regionalnog puta R-467 Olovo-Ribnica (u Podkamenskom) saobraćaju putnička vozila i autobusi, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije, a izdvajaju se putni pravci: Tuzla-Šićki Brod, Sarajevo-Trnovo, Bosansko Grahovo-Livno i Ljubuški-Čapljina.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

RADOVI:

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4
Simin Han-Kalesija-zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone (u mjestu Babajići).
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Doboj-Tuzla, u mjestu Stanić Rijeka, u toku su deminerski radovi, od 09 do 15 sati dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja.
M-6
Ljubuški-Čapljina (na izlazu iz Ljubuškog) izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).
M-6.1
Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-14
Srbljani-Bosanska Krupa, zbog radova na sanaciji škarpe, saobraćaj se u vremenu od 07 do 17 sati odvija jednom trakom, naizmjenično.
M-14.1
Odžak-Svilaj (u blizini mjesta Novi Grad), izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-15
Prijedor-Bosanska Dubica, u mjestu Donji Jelovac, zbog ulegnuća kolovoza, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
M-16
Poriče-Kupres, u toku su sanacioni radovi, naizmjenično propuštanje vozila.
Jajce Banja Luka ( Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-17
U Konjicu- u toku su sanacioni radovi na mostu, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih obustava saobraćaja svakog punog sata do 15 minuta (radnim danima) i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18
Sarajevo-Trnovo-zbog sanacionih radova saobraćaj se kod brane Bogatići odvija jednom trakom – naizmjenično.
Tuzla-Ugljevik – zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone (Seljublje).
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

KANTON SARAJEVO:

Radi prolaska kolone vozila sa tijelom preminulog dopredsjedavajućeg Doma naroda PS BiH Sulejmana Tihića, danas u vremenu od 12.30 do 13.00 doći će do privremene potpune obustave saobraćaja u ulicama Maršala Tita od raskrsnice sa ulicom Fra Anđela Zvizdovića do raskrsnice sa ulicom Hamze Hume, ulica Alipašina prema Vogošći.

-Zbog izvođenja radova na polaganju završnog sloja asfalta, danas od 14 sati do 29.09.2014 do 05 sati, doći će do potpune obustave saobraćaja na dijelu Stupske petlje u smjeru Baščaršija -Ilidža. Za vrijeme obustave, saobraćaj će biti preusmjeren kroz ulice Hifzi Bjelavca, Nikole Šopa i Joze Penave.

-Zbog izvođenja radova u vremenu od 09 do 15 sati, saobraćaj se obustavlja u ulici Provare (od raskrsnice sa ulicom Himzarina do raskrsnice sa ulicom Mehmeda Šakira Kurtčehajića).
-Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj u ulici Čobanija-poprečni krak od raskrsnice sa ulicom Skenderija do raskrsnice sa ulicom Hamdije kreševljakovića.
-Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Drinska, Logavina, Hadži Damjanova, Rustempašina, Ustanička, Skenderija, Ismeta Alajbegovića Šerbe, Nikole Šopa, Kračule, Hamdije Kreševljakovića, Doljanska i Ahatovićka.
-Zbog izvođenja radova na održavanju kanalizacione mreže, usporeno je saobraćanje u vremenu od 23 do 06 sati u sljedećim ulicama: Maršala Tita, Dalmatinska, Obala Kulina bana, M. M. Bašeskije, Branilaca Sarajeva, Telali, Kračule, Radićeva, Mis Irbina, Vladimira Perića, Reisa Dž. Čauševića, Musala, Bolnička, Koševo, Jezero i Sutjeska.
-Zbog čišćenja i održavanja kanalizacione mreže, do kraja septembra, od 23 do 06 sati saobraća se usporeno u ulicama: Obala Kulina bana (kod Pošte), Bulevar Meše Selimovića (na Otoci i kod KJKP “Gras”), Zmaja od Bosne (na Malti) i Maršala Tita (kod Higijenskog zavoda).

BRČKO DISTRIKT

-Zbog radova na izgradnji kružnog toka, do 10.10.2014.g. otežan je saobraćaj na raskrsnici ulica Banjalučka-R. Dž. Čauševića-Ibrahimbegovića (raskrsnica “Bolnica”), saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

 

Trafika|Ba