U BiH saobraćaj bez vanrednih ograničenja, slabija frekvencija vozila

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća bez vanrednih ograničenja, uz slabiju frekvenciju vozila.

U zapadnoj, sjeverozapadnoj i ponegdje jugozapadnoj Bosni upozorava se na ugaženi snijeg na kolovozu. Mjestimično zaleđen kolovoz je i na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima, preko mostova, nadvožnjaka i na prlazima tunelima. Magla smanjuje vidljivost na dionici Kupres-Šuica, kao i na području Mrkonjić Grada i Skender Vakufa.

Ekipe putne operative nalaze se na terenu i intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno. Aapeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.

RADOVI

MAGISTRALNI PUTEVI

M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Simin Han-Kalesija (u Babajićima) zbog aktiviranog klizišta obustavljen saobraćaj. Alternativni pravac je preko Dubrava.
M-6
Ljubuški-Čapljina (na izlazu iz Ljubuškog) izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).
M-16
Jajce Banja Luka (Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-17
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07.00 do 17.00 sati, a nedjeljom od 07.00 do 13.00 sati.
M-18
Tuzla-Bijeljina-u mjestu Požarnica (zbog klizišta) saobraća se usporeno-jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za  vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara.

REGIONALNI PUTEVI
R-413a Travnik-Galica, zbog sniježnih lavina potpuno je obustavljen saobraćaj.
R-403a Kamenica-Tržačka Raštela (u naselju Gata) zbog sanacije klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 30 tona (osim autobusa i cisterni za prevoz mlijeka).
R-419 Mihalji-Blidinje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.
R-445 Bilješevo-Kakanj, zbog klizišta saobraća se usporeno-jednom trakom, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Trafika|Ba