U BiH mokar i mjestimično klizav kolovoz

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraćaj se jutros odvija po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu.  Skreće se pažnja na učestale odrone kamenja na kolovoz, a izdvajaju se putevi:  Zenica-Žepče, Prozor- Gornji Vakuf/Uskoplje, Bugojno-Novi Travnik,  Mostar-Široki Brijeg,  Crna Rijeka-Jajce,  Turbe-Skender Vakuf/Kneževo i Dobro Polje-Miljevina.
Zbog aktiviranog klizišta, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-4 Simin Han-Kalesija (u Babajićima). U funkciji je obilaznica preko Dubrava.
Na graničnim prijelazima  nema dužih zadržavanja.

RADOVI

MAGISTRALNI PUTEVI
M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-6
Ljubuški-Čapljina (na izlazu iz Ljubuškog) izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).
M-16
Jajce- Banja Luka ( Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-17
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih obustava saobraćaja  svakog punog sata do 15 minuta (radnim danima) i subotom od 07.00 do 17.00 sati, a nedjeljom od 07.00 do 13.00 sati.
M-18
Tuzla-Bijeljina, u mjestu Požarnica (zbog klizišta) saobraća se usporeno-jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
REGIONALNI PUTEVI
R-403a Kamenica-Tržačka Raštela (u naselju Gata) zbog sanacije klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 30 tona (osim autobusa i cisterni za prevoz mlijeka), saopćeno je iz BIHAMK-a.
Trafika|Ba