Tri bombe eksplodirale su u Bagdadu, najmanje 28 mrtvih

Auto-bombe eksplodirale su na tri prometne oblasti u Bagdadu i ubile najmanje 28 ljudi, a više od 50 je ranjeno, u najnovijem talasu bombaških napada u iračkoj prijestonici, saopštili su zvaničnici.

Prva auto-bomba je eksplodirala sinoć blizu kafea u Baladijatu, u istočnom dijelu Bagdada gdje je najmanje 14 ljudi ubijeno i 27 ranjeno.

Na sjeveru Bagdada, u Adamiji ubijeno je najmanje sedam i 13 ranjeno, a treći bombaski napad, kasno sinoć po lokalnom vremenu, bio je u centralnom dijelu prestonice, u Karadi gdje je sedam ubijeno, a 13 ranjeno, prenijela je agencija AP.

Iako su ekstremisti Islamske države (IS) zauzeli velike dijelove Iraka od juna, oni su zadržani u namjeri da stignu do Bagdada i biće suočeni s velikim izazovima ukoliko to pokušaju da izvedu, upozorili su irački šiitski vladini zvaničnici.

Međutim, ova sinitska grupa je u stanju da izvede krvave bombaške napade i iako, za sada, niko nije preuzeo odgovornost za brojne bombaške napade, sumnja se da ekstremisti IS stoje iza talasa nasilja koje je zapljusnula iračku prijestonicu, navodi agencija Rojters.

 

Trafika|Ba|Agencije