Toplane Sarajevo od 27. septembra počinju zagrijavanje stanova i objekata

S obzirom da je u prethodna dva dana prosječna dnevna temperatura vanjskog zraka bila ispod 12 C, te da se prema zvaničnoj vremenskoj prognozi  Federalnog hidrometeorološkog zavoda u narednim  danima predviđaju niže temperature vanjskog zraka u jutarnjim i večernjim satima, u cilju pravovremenog djelovanja i zadovoljstva korisnika, KJKP „Toplane-Sarajevo“ d.o.o. će od 27. septembra 2018. godine početi sa zagrijavanjem objekata na svom toplifikacionom sistemu.

S obzirom na odredbe iz Uredbe o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, ističemo da će dnevni režim zagrijavanja objekata isključivo zavisiti od kretanja vanjske temperature vazduha, navode iz KJKP Toplane-Sarajevo.

Podsjećamo vas da je, prema Zakonu o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade, obaveza upravika (upravitelja) zgrada održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja, te da se u slučaju potrebe za hitnom intervencijom trebate obratiti istim.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati jedan od telefonskih brojeva naših službi koji su navedeni na poleđini računa – Informacije korisnicima usluga ili putem naše web stranice.

(Izvor: nap.ba)