Svjedočanstvo djevojke koja se oporavila od autizma biomedicinskim tretmanom (VIDEO)

Autizam je biološki razvojni poremećaj mozga. Zbog prirode nastanka i manifestacije, autizam je vrlo složeni poremećaj. Glavne karakteristike autizma su slaba ili nikakva socijalna interakcija i komunikacija, ograničeni i ponavljajući obrasci ponašanja.

Cilj liječenja je upravljati i poboljšati simptome i funkcioniranje. Nauka je dosada govorila da ako se krene rano s intenzivnim, ustrajnim programima edukacije i bihevioralne terapije, može pomoći da dijete dosegne određene razine samostalnosti, socijalnih i poslovnih vještina.

Međutim, postoje i priče onih koji su tu tešku borbu priveli kraju i uspjeli se izliječiti od autizma.

U video snimku pogledajte svjedočanstvo djevojke Sare Pearson koja se oporavila od autizma biomedicinskim tretmanom pri Zakladi MINDD (Metabolic, Immunologic, Neurologic, Digestive, Developmental conditions – metabolički, imunološki, neurološki, probavni, razvojni poremećaji) kao što su ADHD, astma, alergije, autizam, kronične bolesti, depresija, poteškoće s učenjem i govorom, poremećaji probave i ponašanja.


Istraživanja pokazuju da ova djeca potječu iz porodica sa historijom “poremećaja mozak-imunitet-crijevo” za koje su okidači toksini, neishranjenost i infekcije.

Porast učestalosti ovih bolesti u djetinjstvu signalizira potrebu za preventivnom skrbi s fokusom na stanično zdravlje putem optimizacije unosa hranjivih tvari i minimizacije unosa toksina.

 

Trafika|Ba|Mindd Foundation, Healthy Cells For Life