Home

    Ponedjeljak, 23.04.2018. godine


Nalazite se: Izlog » ČASOPIS » Svjedočanstvo djevojke koja se oporavila od autizma biomedicinskim tretmanom (VIDEO)

problem fizičke prirode koji se može izliječiti

Svjedočanstvo djevojke koja se oporavila od autizma biomedicinskim tretmanom (VIDEO)

Svjedočanstvo djevojke koja se oporavila od autizma biomedicinskim tretmanom (VIDEO)

Autizam je biološki razvojni poremećaj mozga. Zbog prirode nastanka i manifestacije, autizam je vrlo složeni poremećaj. Glavne karakteristike autizma su slaba ili nikakva socijalna interakcija i komunikacija, ograničeni i ponavljajući obrasci ponašanja.

Cilj liječenja je upravljati i poboljšati simptome i funkcioniranje. Nauka je dosada govorila da ako se krene rano s intenzivnim, ustrajnim programima edukacije i bihevioralne terapije, može pomoći da dijete dosegne određene razine samostalnosti, socijalnih i poslovnih vještina.

Međutim, postoje i priče onih koji su tu tešku borbu priveli kraju i uspjeli se izliječiti od autizma.

U video snimku pogledajte svjedočanstvo djevojke Sare Pearson koja se oporavila od autizma biomedicinskim tretmanom pri Zakladi MINDD (Metabolic, Immunologic, Neurologic, Digestive, Developmental conditions – metabolički, imunološki, neurološki, probavni, razvojni poremećaji) kao što su ADHD, astma, alergije, autizam, kronične bolesti, depresija, poteškoće s učenjem i govorom, poremećaji probave i ponašanja.


Istraživanja pokazuju da ova djeca potječu iz porodica sa historijom “poremećaja mozak-imunitet-crijevo” za koje su okidači toksini, neishranjenost i infekcije.

Porast učestalosti ovih bolesti u djetinjstvu signalizira potrebu za preventivnom skrbi s fokusom na stanično zdravlje putem optimizacije unosa hranjivih tvari i minimizacije unosa toksina.

 

Trafika|Ba|Mindd Foundation, Healthy Cells For Life

Ostavite komentar

© 2012 - 2014 Trafika.BA | Design - invexmedia.com

Scroll to top