Sutra u Pozorištu mladih premijera predstave “Šta si uradilo prošlog ljeta” redatelja Neila Fleckmana

U četvrtak, 6.marta u sarajevskom Pozorištu mladih sa početkom u 20 sati bit će premijerno izvedena predstava “Šta si uradilo prošlog ljeta”  autora Christophera Duranga a u režiji američkog reditelja Neila Fleckmana.

stasiradilo11

 Prevodilac i dramaturg predstave je Segor Hadžagić, scenografija i kostim je djelo Mirjane Čistopoljski a igraju glumci Pozorišta mladih Alma Merunka, Elma Ahmetović, Ajla Cabrera, Sanin Milavić, Damir Kustura, Edin Avdagić i Mirza Dervišić.

stasiradilo10

 Christopher Durang u svojoj najpoznatijoj crnoj komediji kombinira elemente groteske, nadrealističke poetike i teatra apsurda. Njegov komad se u najširem smislu bavi odnosom roditelja i djece, sa svim zamkama, zabludama i greškama. Smješten je u osamdesete, doba velike “bezbrižnosti”, zamaha globalizma i konzumerizma, pa su i njegovi roditelji, Helen i John, pravi proizvod takvog svjetonazora: neodgovorni, konfuzni i sklonu životu “u oblacima”, zbog čega njihov sin Daisy ima ozbiljnih problema sa identitetom. Durang na duhovit način uspijeva spojiti farsu, satiru i tzv. svakodnevni, prijemčivi humor pomoću kojeg je u stanju da komunicira sa širim slojem publike.

stasiuradilo3

 Predstava “Šta si uradilo prošlog ljeta” je rađena u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz Pozorišta mladih u Sarajevu.

Trafika|Ba