Spriječen nezakonit prijenos 45.210 eura preko državne granice

Pripadnici postrojbe granične policije Aerodrom Sarajevo su 23. siječnja 2015. godine na letu za Dubai spriječili pokušaj nezakonitog prijenosa 45.210 eura preko državne granice, priopćeno je danas iz Granične policije BiH.

Novac je otkriven prilikom KDZ kontrole prtljaga državljanke Narodne Republike Kine, koja ga je sakrila u omote čokoladica “Twix” i “Kinder Bueno”.

Pored ovoga, pregledom njezinog osobnog i odvojenog prtljaga otkriveno je i 350 kutija cigareta “Marlboro Gold” i 567 kesica “Nescafe”.

Krajnja destinacija S.J. (1965.) iz NR Kine bio je Šangaj. O događaju je obaviješteno Tužiteljstvo Sarajevske županije po čijoj je naredbi predmet ustupljen službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Pripadnici postrojbe za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeveroistok Bijeljina su 23. siječnja 2015. godine u graničnom pojasu na putu Bijeljina – Zvornik prilikom kontrole motornog vozila, nacionalnih oznaka Švedske, u unutrašnjosti vozila pronašli pištolj marke CZ kalibra 7, 65 mm i 33 komada streljiva.

Vozilom je upravljao državljanin BiH, G.S. (1980.), koji nije posjedovao oružani list niti dozvolu za držanje i nošenje oružja i streljiva. Otkriveni predmeti su privremeno oduzeti, a u tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.

Policijski službenici postrojbe granične policije Bijeljina su 24. siječnja 2015. godine u 10,40 sati uhitili državljanina Bosne i Hercegovine, Đ.P. (1972.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Gradačac zbog kaznenog djela teške krađe.

On je kontroliran na izlazu iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. Đ.P. je predat službenicima Sudske policije Tuzla.

Policijski službenici postrojbe granične policije Brod su isti dan uhitili državljanina BiH, H.M. (1980.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Kakanj radi izdržavanja kazne zatvora.

On je kontroliran u autobusu koji je prometovao na relaciji Dortmund – Sarajevo na ulazu u BiH na MGP Brod. H.M. je predat službenicima Sudske policije Odžak.

Policijski službenici postrojbe granične policije Doljani su 23. siječnja 2015. godine u 17,15 sati uhitili državljanina Republike Hrvatske, M.R. (1977.) jer je graničnim provjerama na ulazu u BiH na MGP Doljani utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Čapljina zbog kaznenog djela krađe. M.R. je predat službenicima Sudske policije Mostar.

Policijski službenici postrojbe granične policije Višegrad su isti dan oko deset sati prilikom izlaza iz BiH na MGP Uvac uhitili državljanina Crne Gore, K.S. (1983.) jer je graničnim provjerama ustanovljeno da je za njim F MUP raspisao tjeralicu zbog kaznenog djela nasilničkog ponašanja. On je predat službenicima Sudske policije Goražde.

Policijski službenici postrojbe granične policije Velika Kladuša su 23. siječnja 2015. godine u 12,55 sati uhitili državljanina BiH, M.N. (1980.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Velika Kladuša zbog kaznenog djela izbjegavanja izdržavanja. M.N. je predat službenicima Sudske policije Cazin, navodi se u priopćenju Granične policije BiH.

Trafika|Ba