Sportska senzacija na Koševu: Sarajlije igraju profesionalni američki fudbal protiv tima iz Slovenije

 

Jedini bh. klub američkog fudbala KAF Sarajevo Spartans će u subotu, 23. aprila 2016. U 17:00h na stadionu Koševo igrati utakmicu protiv slovenačkog kluba Domzale Tigers. Utakmica se igra u okviru CEFL ( Central European Football League) lige u kojoj se oba pomenuta kluba takmiče po prvi put.

 

Iako su postojale inicijative da se pokrenu i drugi klubovi američkog fudbala u Bosni i Hercegovini, u Brčkom i Mostaru, KAF Sarajevo Spartans je trenutno jedini aktivni klub u ovom sportu koji egzistira u BiH.

 

Očekujem dobru utakmicu protiv nama zasad nepoznatog protivnika sa kojim još nismo imali priliku da se susretnemo, a ovo je ujedno i zadnja prilika naših klubova da održe mogućnost za prva dva mjesta u ligi koji vode u play-off. Zasad ta dva mjesta drže klubovi Zagreb Patriots i Kranj Alp Devils.” – izjavio je član uprave i kapiten KAF Sarajevo Spartansa Tony Gotovac.

 

Iako je dosadašnja podrška publike uglavnom bila iz redova prijatelja i familija igrača, igrači ovog sarajevskog kluba očekuju podršku svojih sugrađana i sugrađanki u ovoj predstojećoj utakmici na Koševu.