SP KATAR: Bh. reprezentativci danas igraju prvu utakmicu protiv Irana

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će odigrati prvu utakmicu, jer će u susretu protiv Irana, koji se igra na Svjetskom prvenstvu u Kataru, premijerno nastupiti na nekom velikom takmičenju.

Susret BiH i Irana, koji se u okviru grupe B igra od 13 sati po srednjoeuropskom vremenu, ujedno je i duel dvije reprezentacije koje prvi puta nastupaju na svjetskim smotrama najboljih rukometaša.

“Naši igrači pokazuju jedan sjajan kvalitet. Utakmica protiv Irana nam je jedna od važnijih utakmica. Trebamo da je otvorimo kako treba i pobijedimo. Nama je cilj drugi krug takmičenja”, izjavio je bh. selektor Dragan Marković uoči početka turnira.

U istoj grupi još su dvije reprezentacije iz regije. Dva sata kasnije Makedonija otvara turnir protiv Tunisa, a Hrvatska od 17 sati igra protiv Austrije.

“Austrija je dobra ekipa koja ima sjajnu vanjsku liniju igrača, imaju dobru polukontru, a morat ćemo biti oprezni kada ćemo se mijenjati iz odbrane u napad. Znamo da se kroz obranu dobiva veliko samopouzdanje i sve stvari koje možda ne budu funkcionirale mogu se riješiti kroz odbranu”, izjavio je uoči susreta hrvatski selektor Slavko Goluža.

“Naš sistem se zna – čvrsta odbrana i pogoci iz polukontre. No, bez obzira na to kakav je protivnik ići ćemo maksimalno. Želimo poslati poruku i pokazati s koliko ljubavi igramo za nacionalnu selekciju i da sve što radimo, radimo sa osmjehom”, dodao je.

 

Trafika|Ba|Al Jazeera Balkans