Sheepa: Inovativno i udobno donje rublje s umetkom od ovčije vune – 100 % bosanski proizvod (VIDEO)

Kad čovjek pređe četrdesetu sve češće je u potrazi za toaletom, aurinarni problemi muče mnoge, pogotovo osobe koje borave na hladnoći.

Idejni tvorci novog bosanskog proizvoda Sheepdijelili su sličan problem i on je postao glavni motiv za njihov projekt.

Tražili su idealne donje rublje koje će biti udobno, mekano, dobro krojeno, a pritom davati dovoljnu zaštitu tokom zime. Pošto takav proizvod nisu našli na tržištu, odlučili su pokrenuti proces patentiranja svoje ideje.

Tako su se rodile gaćice Sheepa u muškoj i ženskoj varijanti.

Ova inovacija se temelji na umetku od 100 posto vune, koji se postavlja u odjevni predmet od najfinijeg pamuka. Sheepa ima moderan i ergonomski dizajn, ugodan za nošenje, a njen osnovni sastojak je vuna koja sadrži svoju prirodnu zaštitu lanolin. Upravo zahvaljujući ovom sastojku, vuna je antibakterijski zaštićena, te je Sheepa u tom smislu sigurna za nošenje. Proizvod se održava pranjem na 40 stepeni i peglanjem na programu za vunu.

Projekt je toliko uspješan da je već nagrađen na sajmu inovatora, međutim njegovi tvorci sada traže partnere na inozemnom tržištu. Željeli bi rublje Sheepa proizvoditi masovno, te tako postati još jedan prepoznatljiv bh. brand.

Njihov projekt prikazan je na kickstarter platformi indiegogo

Podržimo ih!


 

Trafika|Ba