SFK 2000 Sarajevo u 1/16 ženske UEFA Lige šampiona igraju protiv WFC Rossiyanka iz Rusije

U švicarskom Nyonu danas je održano žrijebanje parova učesnika 1/16 finala UEFA Lige prvaka za žene. Nakon što su u kvalifikacionom turniru igračice SFK 2000 Sarajevo osvojile prvo mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji i obezbijedile plasman u bubnju, pored najboljih evropskih timova, danas su saznale protivnika u narednoj rundi ovog prestižnog takmičenja.

Protivnice osvajačica duple krune u Bosni i Hercegovini bit će fudbalerke ruskog kluba WFC Rossiyanka iz Krasnoarmeyska kod Moskve. Izabranice Samire Hurem, nakon sjajnog rezultata u danima iza nas, u mjesecu oktobru ponovo će biti na ispitu, obzirom da će u dvije utakmice odmjeriti snage sa izuzetno kvalitetnim predstavnicima iz Rusije.

“Voljela da nismo dobili ovu snažnu rusku ekipu za protivnika, jer smo imali s njima priliku igrati i ranije u Budvi. Sad nam predstoji da se dobro pripremimo i pokušamo ih iznenaditi.” – izjavila je trenerica kluba SFK 2000, Samira Hurem.

Prva utakmica će se igrati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, u Sarajevu, 5./6. oktobra a druga u Rusiji 12./13. oktobra.

Današnjem žrijebu u Nyonu prisustvovao je Valentin Ilievski, predsjednik najtrofejnijeg bh. ženskog fudbalskog kluba.

(Agencija za komunikacije EBBE COMMS)